Suntem cu toții de acord cu faptul că o viață sănătoasă se bazează pe o alimentație corespunzătoare. Este extrem de important să consumăm în siguranță alimente, să le păstrăm corect și să putem persevera pentru menținerea unui stil de viață sănătos.
Modul de cultivare și creștere al alimentelor pe care le consumăm, fie de origine vegetală sau animală, reprezintă fundația sănătății noastre, dar și a mediului înconjurător.
Ce vrea să reprezinte de fapt termenul organic cu care ne întâlnim atât de des atunci când discutăm despre produsele alimentare? Se referă strict la modul în care sunt cultivate și procesate produsele agricole, care trebuie să îndeplinească cerințe speciale pentru a putea avea ulterior eticheta de alimente organice. Totul pleacă chiar din locul în care ele cresc, solul. Fermierii nu trebuie să cultive în soluri în care se află substanțe chimice și nu trebuie să folosească pesticide sintetice, organisme modificate genetic, sau îngrășăminte artificiale.
Agricultura ecologică respectă în primul rând mediul înconjurător și include metode naturale de producție a alimentelor, plecând cu ideea că diversitatea biologică este cea mai utilă pentru eliminarea în mod natural a organismelor dăunătoare.
Alimentele ecologice/bio oferă o mulțime de avantaje prin faptul că ele nu au în componență substanțe dăunătoare pe care le preiau din fungicide, erbicide și insecticide cu caracter chimic. Unele studii au dovedit faptul că alimentele bio sunt bogate în antioxidanți și nu mai prezintă risc de alergii și dezvoltare de boli.
Sănătatea tuturor este influențată în mod direct de o alimentație cât mai corectă, cu produse naturale și organice, iar beneficiile pe care le are acest stil de viață sunt multiple și vizibile.
Studiile confirmă faptul că legumele, fructele și cerealele rezultate din culturi bio sunt mult mai bogate în substanțe nutritive în comparație cu cele produse industrial. De asemenea, cei care le consumă se pot bucura cu adevărat de gustul alimentului.
Pentru că ne dorim cu toții o sănătate de fier pentru noi și cei dragi, avem datoria morală să susținem agricultura ecologică, care ne distribuie produse alimentare fără substanțe toxice care ar putea să ne afecteze ulterior.
Biohumussol este un susținător al acestei cauze, cu o experiență de 10 ani în materie de agricultură organică, având ca scop principal îmbunătățirea calității vieții și a mediului, cu impact în cultivarea produselor agricole și înlocuirea în totalitate a îngrășămintelor chimice. Fie ca ai nevoie de producții mari, fie că îți dorești să oferi familiei tale o hrană naturală care să le susțină cu adevărat sănătate, produsele organice, fără chimicale, testate și recunoscute iti doresti sa obtii productii mai mari, sau ca vrei sa oferi familiei tale o hrana sanatoasa, iti recomandam produse organice, fara chimicale, cu rezultate testate si recunoscute in ultimii ani, produse în România.
Dacă doriți ca hrana să vă fie aliment, iar alimentul să vă fie medicament, folosiți BIOHUMUSSOL.