Pentru că știm cât este de dificil să deții o afacere în domeniul agriculturii, știm și cât de des îți pui întrebări în ceea ce privește solul, culturile agricole, utilajele pe care ar trebui să le folosești și așa mai departe. De aceea, am decis să strângem aceste întrebări frecvente și să îți răspundem la ele. Așteptăm și alte întrebări, dacă printre acestea nu se găsesc cele la care te-ai gândit de-a lungul timpului.
Această abilitate de a recunoaște fertilitatea solului ar trebui să aparțină fiecărui fermier. În principiu, solul poate fi recunoscut în funcție de flora spontană. Solurile bogate în materie organică, umede, fertile sunt cele care sunt populate de iarbă grasă. Acum, compoziția și structura solului pot fi aflate și prin metode științifice. Și poate fi ajutat să devină mai fertil cu ajutorul tratamentelor naturale. BioHumusSol oferă produse organice, 100% naturale care îmbunătățesc extraordinar structura solului, scăzându-i densitatea și crescându-i aerația.
2. Ce soiuri (culturi mici) se cultivă cel mai des la noi în țară?
Printre cele mai profitabile culturi din România, se numără: murul (profitabil pentru suprafețele mici), roșiile românești (perfecte dacă sunteți la început de drum în agricultură), usturoiul (nu este o cultură costisitoare, neavând nevoie de tratamente speciale), căpșunul (atenție la soiurile pe care le alegeți!). Dar și lavanda, pomii fructiferi și plantele medicinale se află printre preferate!
3. Ce pot face în cazul secetei? Cum previn seceta?
Da, cu toții ne dorim performanță. Culturi mari și productive. Și facem tot posibilul să obținem acest lucru, dar vine o perioadă în care intervin schimbările. Iar o schimbare care ne afectează culturile agricole este reprezentată de SECETĂ. Ce este de făcut, vă întrebați. În primul rând, trebuie pregătit solul și patul germinativ. Obiectivul fermierului trebuie să rămână maximizarea volumului de sol utilizabil. Prin urmare, trebuie crescută capacitatea de retenție a apei în sol. Acest lucru va fi susținut prin optimizarea conținutului de materie organică și înmagazinarea precipitațiilor din sezonul ploios. Pe lângă lucrarea temeinică a solului, noi recomandăm utilizarea tratamentului BioHumusSol, Bioprotekt și Etamin, pentru o protecție ridicată. De asemenea, printre numeroasele avantaje oferite de produsele BHS, enumerăm: rezistența plantelor la secetă, rezistența la boli și dăunători și blocarea absorbției metalelor grele din sol.
4. Care este momentul optim de plantare?
Esențial este calendarul pentru plantarea răsadurilor, pe care orice fermier ar trebui să îl aibă. Așadar, trebuie avute în vedere lunile în care legumele respective ar trebui plantate. De exemplu, în luna martie, cele mai plantate sunt morcovul, ceapa, usturoiul, arpagicul, pătrunjelul, mărarul, leușteanul etc. Noi susținem agricultura ecologică, așa că atunci când plantați răsadurile, puteți folosi tratamentul cu BioHumusSol, care este 100% organic, obținut din humus de râmă!
5. Să îmi construiesc un solar?
Cu siguranță, un solar reprezintă un avantaj, având în vedere protecția oferită plantelor cultivate în extrasezon, precum și modul de creștere al acestora, dar trebuie îngrijit astfel încât să ne bucurăm cât mai mult timp de el. E bine de știut ca terenul, pe care va fi construit solarul, să fie pe o pantă lină pentru scurgerea apei. De asemenea, trebuie poziționat într-o zonă luminoasă. Și ai grijă la alegerea foliei: trebuie să fie de calitate superioară!
6) Ce utilaje trebuie să îmi achiziționez, chiar dacă am culturi mici?
Dacă deții culturi mari, atunci trebuie să știi că productivitatea depinde și de utilajele/ echipamentele agricole pe care le folosești. Dar, acest lucru este valabil și în cazul culturilor mici. Iar utilajele de care ai neapărată nevoie sunt: motocultorul (pentru săparea pământului), atomizorul (pe care ți-l recomandăm să îl folosești strict cu produse 100% naturale, organice, pentru că susținem agricultura ecologică) și dispozitivele/ utilajele de împrăștiere (pentru momentul în care trebuie să împrăștii semințele în sol).
7) Cum îmi protejez culturile?
Indiferent de mărimea culturii tale, te gândești adesea să apelezi la plase de protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile, dar ce faci în privința solului? Cum îl poți proteja? BioHumusSol îți vine în ajutor, pentru că îți oferă un tratament adecvat, 100% natural, compus din BioHumusSol Lichid și BioProtekt. Și, dacă înainte ați folosit substanțe chimice, puteți utiliza fără griji produsele BHS. Pentru că acestea remediază solurile afectate de folosirea îndelungată a substanțelor chimice. Prin aplicarea repetată, solul se va repopula complet cu microorganismele benefice plantelor distruse de substanțele chimice, de-a lungul anilor.
Pentru soluri fertile și recolte bogate, vă recomandăm utilizarea gamei de produse BioHumusSol! Tratamentele aplicate vor avea doar beneficii pentru culturile voastre agricole. GARANTAT!